Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyári méregtelenítő italok
  2015-06-25 19:10:33, csütörtök
 
   
 



A legfontosabb méregtelenítő szerveink a máj, a vesék, az emésztő rendszerünk és a bőrünk. Bizonyos ételek és italok támogatják ezen szervrendszerek működését, miközben önmaguk a szervezet számára nem jelentenek megterhelést, azaz nem képződnek belőlük toxikus bomlástermékek.

A nagy nyári melegben elérkezik a hűsítő, frissítő italok ideje. Szervezetünk erősítése, méregtelenítése és lúgosítása ezekkel a frissítő italokkal is lehetséges!

Nyáron különösen fontos, hogy szervezetünket megfelelően hidratáljuk, lúgosítsuk és méregtelenítsük.
5 tipp egészséges nyári italokhoz:

1, Mentakoktél: öblítsünk le vízzel másfél csésze friss, bio vagy házilag nevelt mentalevelet. Turmixoljuk le másfél csésze tisztított vízzel, egy teáskanál őrölt köménnyel, fél teáskanál indiai, vagy hawaii feketesóval, illetve 3-4 teáskanálnyi friss citromlével együtt. Az így létrejött krémet vízzel hígíthatjuk, körülbelül egyharmad arányban. Mézzel, sztíviával, vagy feldolgozatlan cukorral édesíthetjük saját ízlésünk szerint. Ha szükséges, átszűrhetjük, lehűthetjük, vagy tálalhatjuk jégkockával.

A menta jó az emésztésnek, és a reggeli rosszullét ellen is hasznos, a kömény pedig antiszeptikus és emésztést elősegítő hatású.

2, Görögdinnyés-uborkás smoothie: a turmixgépet a tartály háromnegyedéig töltsünk meg görögdinnye hússal, adjunk hozzá egy kockákra vágott kígyóuborkát (a normál uborkát ajánlott meghámozni, ha bio uborkáról van szó, a hámozás elhagyható), majd turmixoljuk le a hozzávalókat. Ennyire egyszerű!

Az uborka nagyon gazdag kovasavban, amely jól távolítja el a szervezetben felgyülemlett alumíniumot. Az alumíniummérgezés olyan neurológiai rendellenességekkel hozható kapcsolatba, mint például az Alzheimer-kór. A kovasav szerepet játszik még a csontképzésben és a kötőszövet képzésében is.

A görögdinnye is rendkívül hasznos és tápanyagdús nyári eledel.

3, A limonádé már régóta kedvelt nyári ital. A citromos víz segíti a máj méregtelenítő funkcióit és stimulálja az emésztést. Készítsük el a limonádénkat a következő módon:

-cukor vagy mesterséges édesítő helyett használjunk sztíviát vagy nyers mézet az édesítéshez, melyet a citromlé előtt keverjünk el a vízben
-használjuk bio citrom vagy lime levét, legalább egyharmad arányban a vízzel

4, Gyömbérital: ha nem bio gyömbért vásárolunk, először hámozzuk meg. Utána szeleteljük olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Tegyük egy serpenyőbe a szeleteket, öntsünk fel a serpenyőt vízzel, majd lassú tűzön főzzük 20-30 percig. Ha kész, fedővel leborítva áztassuk, ameddig ki nem hűl. Az így elkészült teát szűrjük le, adjunk hozzá sztíviát, vagy mézet, illetve friss citromlevet. Hűtsük le, vagy adjunk hozzá jégkockákat.

Ez a gyömbérital gyógyítja a test belső gyulladásait, illetve elősegíti a méregtelenítést és beindítja az emésztést. Nem hiába az Ájurvédikus gyógyászat egyik fő eleme.

5, Citromfű tea: thai vagy vietnámi ételeket áruló üzletekben kapható citromfű szár. Vegyünk belőle 2-3 szállal, vágjuk le a gyökerét és a tetejét, így körülbelül 15 centis lesz a törzse. Hámozzuk meg, daraboljuk fel. A gyömbéritallal megegyező módon készítsük el.

Az így kapott citromfű tea antioxidánsokban gazdag és baktérium- illetve gombaölő hatású, ráadásul a citromfű a szúnyogokat is segít elűzni!

Nyáron a bő folyadék pótlásról gondoskodni kell és még inkább kerülni kell a dehidratációt okozó anyagokat, pl. koffein, alkohol. Ezekre a vegyületeket az a jellemző, hogy miután elfogyasztjuk őket, több folyadékot veszít a szervezetünk, mint amit általuk bevittünk. Ez még az ilyenkor oly népszerű sörre is igaz.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antioxidánsokban, méregtelenítést, szervrendszerek, méregtelenítsük, méregtelenítése, csontképzésben, szervezetünket, gyömbéritallal, háromnegyedéig, feldolgozatlan, bomlástermékek, elfogyasztjuk, dehidratációt, méregtelenítő, felgyülemlett, antiszeptikus, szervezetünk, kígyóuborkát, mentalevelet, görögdinnyés, megterhelést, gyulladásait, vegyületeket, édesíthetjük, szervezetben, limonádénkat, teáskanálnyi, legfontosabb, átszűrhetjük, hozzávalókat, turmixoljuk, görögdinnye, kapcsolatba, alumíniumot, mentakoktél, hidratáljuk, legfontosabb méregtelenítő, emésztő rendszerünk, szervezet számára, nagy nyári, frissítő italokkal, teáskanál őrölt, reggeli rosszullét, kömény pedig, tartály háromnegyedéig, kockákra vágott, normál uborkát, hámozás elhagyható, uborka nagyon, szervezetben felgyülemlett, alumíniummérgezés olyan, kovasav szerepet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjt  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A föld szépségéért  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Esti kép  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Két ember becsülete  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Próbálkozni kell ahhoz,  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  A Gömb  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Maradék idő  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  Facebookon kaptam  Emlék  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  A fák lelke  Zilahy Lajos gondolata  Ébredj  Föld napja április 22  Ünnepelj csak  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  S a dalok tanulsága  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Viharban csak az a fa marad ál...  Paul David Tripp Április 24  Zilahy Lajos gondolata  Ez a jó az alvásban.  Zilahy Lajos gondolata  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legfontosabb méregtelenítő, emésztő rendszerünk, szervezet számára, nagy nyári, frissítő italokkal, teáskanál őrölt, reggeli rosszullét, kömény pedig, tartály háromnegyedéig, kockákra vágott, normál uborkát, hámozás elhagyható, uborka nagyon, szervezetben felgyülemlett, alumíniummérgezés olyan, kovasav szerepet, kötőszövet képzésében, következő módon, citromlé előtt, serpenyőt vízzel, gyömbérital gyógyítja, test belső, gyömbéritallal megegyező, dehidratációt okozó, antioxidánsokban, méregtelenítést, szervrendszerek, méregtelenítsük, méregtelenítése, csontképzésben, szervezetünket, gyömbéritallal, háromnegyedéig, feldolgozatlan, bomlástermékek, elfogyasztjuk, dehidratációt, méregtelenítő, felgyülemlett, antiszeptikus, szervezetünk, kígyóuborkát, mentalevelet, görögdinnyés, megterhelést, gyulladásait, vegyületeket, édesíthetjük, szervezetben, limonádénkat, teáskanálnyi, legfontosabb, átszűrhetjük, hozzávalókat, turmixoljuk, görögdinnye, kapcsolatba, alumíniumot, mentakoktél, hidratáljuk, neurológiai, megfelelően, tápanyagdús, turmixgépet, citromlevet, tálalhatjuk, édesítéshez, jégkockával, használjunk, citromlével, gyömbérital, szeleteljük, hígíthatjuk, gondoskodni, rendszerünk, lehűthetjük, ájurvédikus, mesterséges, feketesóval, emésztésnek, szúnyogokat, jégkockákat, tisztított, körülbelül, kovasavban, meghámozni, elhagyható, daraboljuk, rosszullét, lehetséges, folyadékot, vásárolunk, lúgosítása, stimulálja, használjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6171
  • e Hét: 31062
  • e Hónap: 62548
  • e Év: 267249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.